2021-12-23 06:10Pressmeddelande

100 Point Challenge och Imagilabs vann Accelerationsstipendiet 2021

Foto: Henrik Trygg, mediabank.visitstockholm.comFlygplansvy över Stockholm

Årets vinnare av Stockholms Accelerationsstipendium på 250 000 kr blev 100 Point Challenge och Imagilabs. I samband med att Stockholms innovationsstipendium delas ut har två finalister från de senaste fem årens tävlingar möjlighet att söka Accelerationsstipendiet för att vidareutveckla sin innovation.

 

Juryn bestående av experter från Stockholms näringsliv och innovationsekosystem som efter noggrant övervägande valt ut två innovationer med störst utvecklingspotential utifrån följande motiveringar:

 

Stipendiat nr 1: "Årets vinnare har uppvisat en exceptionell förmåga till att möta och växa under en global kris. Istället för att vika sig för en marknad som försvann har de resolut anpassat sig och ställt om från analogt till digitalt. Behovet av deras tjänst har ökat och är än viktigare idag då vi behöver komma tillbaka, komma tillsammans och komma vidare. För pannben, inkludering och arbetsglädje, väljer vi att ge Stockholms Accelerationsstipendium 2021 till Anna Millan med innovationen 100 Point Challenge."

 

Stipendiat nr 2: "Låt er inte luras av lekfullheten och det till synes enkla, här läggs grunden till framtida utvecklare och ett ännu innovativare Stockholm. Årets pristagare har med en unik

approach och små medel redan rönt stor uppmärksamhet, och uppmuntrat tusentals barn till nya framsteg i ett för dem tidigare stängt ämne. Genom att bryta barriärer och utmana könsnormer visar de att alla minsann kan och alla är välkomna. Vinnare av Stockholms Accelerationsstipendium 2021 är Dora Palfi med innovationen ImagiLabs."

 

 

Mer om innovationerna

100 Point Challenge är ett unikt tillfälle att få uppleva, upptäcka och tävla tillsammans i staden, där det är YOU VS THE CITY. Genom att kombinerar tävling och kreativ lek till nya höjder. Innovationen möjliggör för användaren att genom relationsbyggande i det personliga mötet, få en djupare upplevelse av Stockholm vilket skapar en autentisk upplevelse av staden.

100 Point challenge vann Stockholms Innovationsstipendium 2019. Genom att kombinerar tävling och kreativ lek till nya höjder. Innovationen möjliggör för användaren att genom relationsbyggande i det personliga mötet, få en djupare upplevelse av Stockholm vilket skapar en autentisk upplevelse av staden.

 

Imagilabs var finalist i kulturella och kreativa näringar i Stockholms Innovationsstipendium 2020. Imagilabs hjärta är en app där vem som helst utan några som helst förkunskaper i programmering kan läras att koda i ett visuellt gränssnitt. I appens gränssnitt finns en kodredigerare som visar och möjliggör att du på ett lekfullt sätt, steg för steg lär dig programmeringspråket Python. Till appen finns en fysisk produkt, Imagicharm, en acessoar där det som kodats laddas upp i ett lysande eller blinkande mönster. 

 

 

Om Stockholms Accelerationsstipendium

Stockholms Accelerationsstipendium möjliggörs genom en donation från Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och delas ut med syfte att stimulera och uppmuntra personer att vidareutveckla eller skala upp sina innovationer. Två stipendier delas ut om 250 000 kronor vardera. Mottagarna av stipendiet erbjuds även kvalificerad rådgivning från Almi, samt kostnadsfri arbetsplats på United Spaces under sex månader. För att söka Stockholms Accelerationsstipendium ska du under de senaste fem åren ha tilldelats en finalplats i Stockholms Innovationsstipendium.

 

Kontaktperson

Kerstin von Bergen, Projektledare, Invest Stockholm

e-post: kerstin.von.bergen@stockholm.se, telefon: 070 47 280 54

 


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad.


KONTAKTPERSONER

Maya Estelle
Digital Commuications/Digital kommunikatör, Invest Stockholm
Maya Estelle