2016-03-14 09:15Pressmeddelande

​95 miljarder Euro investeringspotential i Stockholmsregionen

Stockholmsregionen deltar för 23:e året i rad på investerarmässan MIPIM i Cannes, som är en av världens främsta fastighets- och investerarmässa. Investeringspotentialen på 95 miljarder Euro till 2025 är Stockholmsregionens huvudbudskap under MIPIM.

- Det är viktigt att vi visar upp regionens konkurrenskraft på MIPIM för att attrahera investeringar. Om regionen ska växa i den takt som det finns potential för är MIPIM ett av de bästa tillfällena under året att träffa både svenska och internationella aktörer, säger Olle Zetterberg, vd på Stockholm Business Region.

Stockholmsregionens omfattande investeringspotential på 95 miljarder Euro består bland annat av:

- Bostäder 45 miljarder Euro
- Järnvägar, spårvägar 13 miljarder Euro
- Kontor 4,4 miljarder Euro
- Vägar, gator, torg 4 miljarder Euro

Under mässan kommer också The MIPIM Awards 2016 att delas ut i 11 kategorier. I år har Stockholmsregionen möjlighet att kamma hem två priser, i kategorin Best Residential Development med bostadshuset Katscha, Norrköpings kommun och i kategorin Best Shopping Center med Mall of Scandinavia, Solna kommun.

The MIPIM Awards delas sedan 1991 ut för att “honour the most outstanding and accomplished projects, completed or yet to be built, around the world.” Den internationella juryn för MIPIM Awards 2016 har valt ut 44 finalister från 230 projekt i 42 länder.

Satsningen under MIPIM omfattar seminarier och gemensam marknadsföring av Stockholmsregionen tillsammans med kommuner och fastighetspartners. 

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.
www.stockholmbusinessregion.se
www.visitstockholm.com  
www.investstockholm.com   


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler