2010-09-08 08:45Pressmeddelande

Fullsatt speakers corner för företagare när Start-Up Stockholm invigs

I samband med invigningen av Start-Up Stockholm arrangeras ett speakers corner för företagare utomhus på Drottninggatan 97 vid Observatorielunden. Talartiderna är fullbokade och 21 företagare från hela Stockholm tar upp brännheta frågeställningar.

Start-Up Stockhom är den nya storsatsningen på nyföretagandet i Stockholm. Genom smartare samordning av företagarrådgivning och upprättande ett unikt kunskapscenter för företagare skapas en ny organisation som göra det enklare att göra verklighet av affärsidéer. Start-Up Stockholm bildas av Stockholms NyföretagarCentrum och Innovation Stockholm.

Under den festliga invigningen arrangeras bland annat ett speakers corner för företagare där ordet släpps fritt. Vad är viktigast för företagarna just nu? Hur behåller vi vår konkurrenskraft? Vilket blir nästa succéföretag?

Tid: Torsdag den 9 september klockan 12.00-14.00.
Plats: Drottninggatan 97, Observatorielunden
Medverkande: Sten Nordin, finansborgarråd Stockholms stad, Anna Nedeby Bar-Am, vd Stockholms NyföretagarCentrum och flera än 250 företagare. Moderator är underhållaren Johnny Sundin.
Anmälan: per.holmlund@sbr.stockholm.se.

För program och mer information: http://tinyurl.com/startupstockholm

För mer information:
Per Holmlund, presschef Stockholm Business Region
070-472 80 69, per.holmlund@stockholm.se

Om Stockholm Business Region
Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region driver varumärket Stockholm –The Capital of Scandinavia.
www.stockholmbusinessregion.se

Om Stockholms NyföretagarCentrum
Stockholms NyföretagarCentrum är Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning. Under 2009 genomförde 60 rådgivare 8.599 kostnadsfria rådgivningar, enskilt och i mindre grupp, vilket resulterade i över 2.000 nystartade företag. Organisationen är icke vinstdrivande och drivs som en stiftelse. Finansiärer är bland andra Ericsson, SEB, PricewaterhouseCoopers, If, Nordea, Swedbank, Svenskt Näringsliv, Företagarna, Stockholms stad och ALMI Företagspartner Stockholm.
www.nyforetagarcentrum.org

Om Innovation Stockholm
Innovation Stockholm erbjuder rådgivning till företagare och privatpersoner som vill skapa helt nya innovativa affärsidéer. Innovation Stockholm drivs av Almi Företagspartner, ett statligt bolag som tillsammans med regionala partners arbetar för att skapa tillväxt och förnyelse i näringslivet genom finansiering i kombination med affärsutveckling.
www.almi.se/stockholm


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler