2008-08-09 19:57Pressmeddelande

Go 08: Hundratusentals firade 080808 i Stockholm

Go 08 - festen för alla stockholmare - blev en stor succé. Hundratusentals människor deltog under fredagens festligheter.

- Vi är otroligt nöjda! Dagen var en dundersuccé och antalet stockholmare som ville fira 080808 med oss överträffade alla förväntningar, säger Olle Zetterberg, representant för Stockholms stad och vd för Stockholm Business Region.

I stort sett samtliga programpunkter var fullsatta:

  • Frukost och karaoke i Globen, 5 600 besökare.
  • Familjeaktiviteter på Eriksdalsbadet, 2 500 besökare.
  • Konsert på Medborgarplatsen, 5 000 besökare.
  • Dans i stadshuset, 1 200 deltagare.
  • Fyrverkeriet, 150 000 åskådare.
  • Kungsträdgården, 75 000 besökare.
  • Stureplan, 45 000 deltagare och ytterligare 100 000 i absoluta närområdet.

Kvällens höjdpunkt var den unika festen på Stureplan. Något liknande har aldrig tidigare arrangerats, och under en period runt midnatt var platsen så välbesökt att musiken fick dämpas för att skapa cirkulation. Polisens vakthavande befäl respektive insatschef meddelade Go 08-arrangörerna under natten att arrangemanget var lyckat ur deras perspektiv.

Pressbilder från den unika festen kommer att finnas tillgängliga under måndagen.

För mer information:
Per Holmlund, pressansvarig Stockholm Business Region
070-47 28069, per.holmlund@sbr.stockholm.se

Om Go 08
Den 8 augusti 2008 ägde Go 08 rum i Stockholm, festen för alla stockholmare. En lång rad aktiviteter arrangerades av Stockholms stad med samarbetspartners, från tidig morgon till sen kväll. Bakgrunden var det speciella datumet som ger stockholmarna en anledning att visa stolthet över sin stad.
www.go08.se

Om Stockholm Business Region
Stockholm Business Region är ett bolag som ägs av Stockholms stad och som har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort.
www.stockholmbusinessregion.se

 


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler