2020-06-02 05:40Pressmeddelande

Hur förblir Stockholm attraktivt för internationella talanger under pandemin?

Photo: Björn Olin/mediabank.visitstockholm.comPhoto: Björn Olin/mediabank.visitstockholm.com

PRESSINBJUDAN: Idag bjuder Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr in till diskussion om hur städer ska fortsätta vara attraktiva för internationella topptalanger i tider präglade av ökad digitalisering och pandemi. Samtidigt presenterar Invest Stockholm en rapport med förslag på åtgärder för att internationell arbetskraft ska få ett bättre mottagande och stanna i Stockholm.

När det gäller att attrahera, utveckla och behålla högt begåvad och utbildad arbetskraft konkurrerar Stockholm med världens alla städer.

- Majoriteten av alla talanger idag väljer staden, framför företaget eller jobbet, när de ska flytta. Det är därför av största vikt att Stockholm förblir en attraktiv, öppen och välkomnande plats för globala talanger. Vi har en unik position under pandemitider att erbjuda attraktiva arbetsvillkor tack vare tidiga investeringar i fibernätet och vårt digitala samhälle. Men det finns mer att göra för att säkerställa att talanger välkomnas, trivs och vill stanna. Stockholm behöver ha en gemensam ingång när det gäller t ex arbetstillstånd och ett bättre mottagande av både talanger och medföljare för att kompetensbrist inte ska bli ett framtida tillväxthinder, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, Stockholms stad.

- Rapporten ger vägledning i utmaningarna med talangattraktion, vilket varit den största frågan för globala företagsledare under de senaste fem åren. Baserat på intervjuer med internationell talang som flyttat till Stockholm, och studiebesök till andra progressiva städer, presenterar rapporten ett antal åtgärder som skulle göra Stockholm till en än mer attraktiv stad för internationell topptalang. Jag ser fram emot att presentera resultaten tillsammans med ett antal åtgärder som bör övervägas på nationell nivå, säger Patrick Walsh, författare till rapporten för Invest Stockholm.

Välkommen att medverka i live-diskussionen i eftermiddag, 2 juni kl. 13:00-14:15, genom att registrera dig här: https://attracting-talent-stockholm.confetti.events/

Paneldeltagare:
Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, Stockholms stad
Helene Barnekow, VD, Microsoft Sweden
Funda Sezgi, COO, Norrsken Foundation
Carl Le Bault, Global Head of Talent Acquisition, Ericsson

Moderator: Staffan Ingvarsson, VD, Stockholm Business Region

Talangrapporten presenteras av: Anna Gissler, VD, Invest Stockholm och Patrick Walsh, Head of Business Intelligence and Growth, Invest Stockholm

För mer information om rapporten, kontakta:
Patrick Walsh, Head of Business Intelligence and Growth, Invest Stockholm
patrick.walsh@stockholm.se, +46 76 122 80 85 
Anna Gissler, VD, Invest Stockholm

Rapporten finns för nedladdning under relaterad media nedan.Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad.


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler