2010-05-05 17:19Pressmeddelande

Jonas Hombert är Årets unga entreprenör i Stockholm

null

Jonas Hombert, 23-årig vd och medgrundare till videoredigeringssajten JayCut, är Årets unga entreprenör i Stockholm 2010. Priset delades ut under onsdagen av Founders Alliance och Stockholms stad.

– Vi är stolta över att kunna dela ut priset till en sådan driven entreprenör som Jonas. Det här är en belöning för det som har varit, och ett symboliskt stöd på vägen mot kommande framgångar. De unga entreprenörerna tillhör våra viktigaste tillgångar och med denna utmärkelse vill vi visa att Stockholms stad värdesätter deras stora driv och innovationsförmåga, säger Joakim Larsson (M) borgarråd i Stockholm som delade ut priset.

Jonas Hombert utsågs i konkurrens med åtta andra finalister under onsdagen i samband med den regionala entreprenörsgalan på Berns. Som vd och medgrundare till företaget JayCut har Jonas Hombert tagit fram en nyskapande tjänst för videoredigering på internet.

– Priset uppmuntrar mig att bli starkare, bättre och snabbare. Kan jag inspirera andra unga entreprenörer och vara en bra förebild har jag verkligen lyckats, säger Jonas Hombert.

Priset är 25 000 kr och nätverksmentorskap i Founders Alliance under ett år, vilket ger unik tillgång till entreprenörer över hela Sverige.

– I en tid av hög arbetslöshet hos främst unga människor känns det viktigt att lyfta fram bra förebilder som kan sporra, skapa drivkraft och bygga framtidstro hos andra unga människor, säger Niclas Carlsson, grundare av Founders Alliance.

För mer information
Oliver Carrà, pressekreterare för Joakim Larsson
076-12 29 202, oliver.carra@stockholm.se

Per Holmlund, presschef Stockholm Business Region
070-472 80 69, per.holmlund@sbr.stockholm.se

Om Founders Alliance
Founders Alliance är Sveriges ledande entreprenörsnätverk för Sveriges främsta företagsgrundare. Genom seminarier och nätverksträffar får medlemmarna tillgång till affärskontakter och det kunskapsutbyte som krävs för ett ännu mer framgångsrikt entreprenörskap. Nätverket arbetar också med att förbättra affärsklimat för företagsgrundare i Sverige.
www.foundersalliance.com

Om Stockholm Business Region
Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region driver varumärket Stockholm –The Capital of Scandinavia. www.stockholmbusinessregion.se


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler