2019-05-03 16:03Pressmeddelande

Pressinbjudan: Anna König Jerlmyr och Mats Gerdau inviger projektet Entreprenör i Sverige

null

Nu ska vägen från nyanländ till företagare kortas! Det är målet med projektet Entreprenör i Sverige som invigs av Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr och Nacka kommuns kommunalråd Mats Gerdau den 10 maj kl.14:00 i Ungdomens Hus i Rinkeby. Med medel från Europeiska Socialfonden ska ett entreprenörskapsprogram erbjudas alla som läser Svenska för Invandrare (SFI) på nivå 2B.

Kursen är gratis och utbildningen sker på arabiska, tigrinja, persiska/farsi/dari, turkiska och spanska. Kursen är 3 timmar i veckan under 10 veckor och deltagare får också en mentor och individuell affärsrådgivning. Genom samverkan med Arbetsförmedlingen kan deltagare behålla etableringsersättning under tiden de deltar.

Projektet slussar sedan deltagarna vidare till befintligt utbud av affärs- och mentorsstöd hos företagsfrämjare i Stockholms län, till Starta Eget-hubben hos Arbetsförmedlingen samt till Svenska för Entreprenörer i Botkyrka för vidare studier på SFI. En regional samverkan möjliggör för 400 deltagare från åtta kommuner i Stockholmsregionen att få tillgång till projektet.

– Entreprenör i Sverige är en viktig del i en rad initiativ vi tar under 2019 för att öka antalet nystartade företag i ytterstaden. Tillsammans med Startup Sthlm och andra aktörer inom nyföretagar- och innovationsrådgivning arbetar vi för att skapa bättre förutsättningar, inte minst för kvinnor, att starta egna företag, säger Anna Gissler, VD för Invest Stockholm, som bidrar till projektet i form av personella resurser.

– Genom det här projektet når vi jämställt nyanlända personer i Stockholmsregionen och kan ge fler möjligheten att utbilda sig i entreprenöriellt tänkande tidigt i etableringen i Sverige. Tillsammans med projektets samarbetskommuner möjliggör vi för företagsidéer att gro som på sikt stöttar tillväxten genom fler livskraftiga företag i regionen. Vi är glada över att på ett innovativt sätt samarbeta med kommuner, SFI-skolor och Arbetsförmedlingen för att fler ska ha möjlighet att utveckla sina drömmar och idéer inom entreprenörskap, säger Wadih El-Achkar, VD på Startup Sthlm, som är projektägare.

Deltagare i projektet kommer att presentera sina företagsidéer under invigningen. Välkomna till Ungdomens Hus i Rinkeby, Rinkebystråket 53 den 10 maj kl 14:00-16:00.

Anmälan till invigningen
https://bit.ly/2Uz0TF6

Om projektet Entreprenörer i Sverige
Projektet delfinansieras av Europeiska Socialfonden och drivs i samverkan mellan Startup Sthlm, Arbetsförmedlingen och följande kommuner i Stockholmsregionen: Stockholms stad, Nacka, Botkyrka, Lidingö stad, Sollentuna, Täby, Huddinge och Sundbybergs stad. Projektägare är Startup Sthlm.
www.startupsthlm.se/entreprenor-i-sverige

Om Startup Sthlm
Startup Sthlm är en idéell stiftelse som varje år hjälper tusentals Stockholmare att förverkliga sina idéer. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och individuell rådgivning inom allt från företagsekonomi och marknadsföring till idé- och affärsutveckling. Helt kostnadsfritt.
www.startupsthlm.se

Om Invest Stockholm
Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad
www.investstockholm.com


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler