2019-09-05 09:55Pressmeddelande

Pressinbjudan: Stockholms nya innovationer avslöjas 11 september

null

Den 11 september utses vinnarna av Stockholms Innovationsstipendium. En jury bestående av 34 experter från Stockholms näringsliv och innovationssystem har vaskat fram 15 innovationer som tillfredsställer vardagliga behov eller löser andra viktiga problem.

Nedan följer de nominerade innovationerna som juryn anser ha störst potential att lyckas i respektive stipendiekategori.

Life Science & hälsa

Endometrix: En app som spårar gynekologiska symptom och behandlingar, och med hjälp av AI ger individanpassade rekommendationer och insikter med fokus på endometrios.

Minnity: Underlättar att leverera individualiserad demensomsorg till varje vårdtagare med hjälp av en smartphone.

nFocus glasses: Ökar människors livskvalitet genom visuell brusreducering.

Social & ekologisk hållbarhet

Ceretai: automatiserad jämlikhets- och mångfaldsanalys av medieinnehåll.

Foodla: Möjliggör för lokala livsmedelsproducenter att sälja sina närproducerade varor i etablerade e-handelskanaler.

Labtrino/CubicMeter™: Intelligent vattenmätarsystem för bostäder.

Förenkla vardagen

Budkeep: Den hållbara delningstjänsten för dig med extra utrymme och dig i behov av förvaring.

Bytesportalen – verktyg mot svart hyresmarknad: Den digitala länken mellan fastighetsbolag.

Circular Soap: Vi vill ta bort allt som inte är nödvändigt i de produkter som används varje dag. Handtvätt är produkten vi ska börja med.

Kulturella & kreativa näringar

Gigital: En digital marknadsplats för bokning av professionella artister till professionella event.

Soundation – realtime collaboration: Producera musik tillsammans utan begränsningar.

SoundLily: Banbrytande digitalt läromedelsverktyg med en effektiv och kul övningsmiljö för musikelever och privatpersoner som vill utveckla sin musikaliska talang.

Resor & turism

Bättre loppevent med Race.se: Raceband är en förlängning av Race.se som ger arrangörer en möjlighet att skapa bättre och roligare upplevelser för deltagare i motionslopp.

Centiglobe - Globala realtidsbetalningar på blockchain: Flyttar gränser genom att möjliggöra betalningar mellan användare, länder och plattformar för snabbare, billigare och säkrare betalningar.

The 100 Point Challenge: Ett unikt tillfälle att få uppleva, upptäcka och tävla tillsammans i staden, där det är YOU VS THE CITY.

Pressanmälan
Vinnare i respektive kategori utses i Stockholms stadshus på onsdagen den 11 september. Då delas även Stockholms Accelerationsstipendium ut – ett stipendium på 250 000 kr som tilldelas en av de senaste fem årens finalister av Stockholms Innovationsstipendium.

Kontakta marie.e.sundstrom@stockholm.se om du som journalist vill bevaka stipendieceremonin.

Program för journalister:
12:35-13:15 Utdelning av Stockholms Innovationsstipendium och Stockholms Accelerationsstipendium
13:35 Fotografering av vinnarna
Plats: Stockholms Stadshus, Gyllene Salen, Ingång via Hantverkargatan 1.er med vinnarna.

Om Stockholms Innovationsstipendium
Stockholms Innovationsstipendium delas ut inom fem kategorier: Förenkla vardagen, Kulturella & kreativa näringar, Life Science och hälsa, Resor och turism samt Social och ekologisk hållbarhet. För att nomineras måste den tävlande vara bosatt eller arbetande/studerande i Stockholms Län. Varje vinnare tilldelas stipendium på 100 000 kr samt kvalificerad rådgivning från Startup Sthlm, samt arbetsplats på United Spaces under sex månader. Stipendiet drivs av Invest Stockholm med medel från staden och Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond.

Om Stockholms Accelerationsstipendium
Stockholms Accelerationsstipendium möjliggörs genom en donation från Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och delas ut med syfte att stimulera och uppmuntra personer att vidareutveckla eller skala upp sina innovationer. Stipendiet på 250 000 kronor inklusive kvalificerad rådgivning från Almi, samt arbetsplats på United Spaces under sex månader, tilldelas en av de senaste fem årens finalister av Stockholms Innovationsstipendium och väljs efter en ansökningsprocess och jurybedömning. 

Kontakt
Kerstin von Bergen, Projektledare, Stockholms Innovationsstipendium, Invest Stockholm
kerstin.von.bergen@stockholm.se, +46 (0) 70 47 280 54

För mer information, besök www.innovationsstipendiet.se.

Om Invest Stockholm
Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad

www.investstockholm.com
www.visitstockholm.com
www.stockholmbusinessregion.com


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler