2010-02-10 09:21Pressmeddelande

Så sätter filmen Stockholm på världskartan

Film kan bidra till tillväxt och marknadsföring, inte minst av en stad. På det temat bjuder Stockholm Business Region in till ett frukostseminarium tillsammans med Filmregion Stockholm-Mälardalen. Bland talarna finns skådespelaren Mikael Nyqvist och producenten Patrick Ryborn.

Film är ett kraftfullt verktyg för marknadsföring och tillväxt. Intresset har ökat inte minst med Millennium-trilogin, som visar hur film kan sätta en stad på världskartan och vara en lönsam affär för investerare.

När: imorgon torsdag den 11 februari klockan 08.00 – 09.00. Frukost serveras från klockan 07.30.
Var: Stadsteatern, Kulturhuset, ingång Drottninggatan 34
Medverkande: Michael Nyqvist, skådespelare, Patrick Ryborn, vd och producent Fladen Film, Åke Lundström, vd Filmregion Stockholm-Mälardalen, Ingrid Rudefors, filmkommissionär och Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region
Anmälan: snarast till per.holmlund@sbr.stockholm.se

Under 2009 blev Stockholms stad medlem i filmsamarbetet Filmregion Stockholm-Mälardalen. Organisationen arbetar med att stimulera filmproduktion och audiovisuell industri i regionen. Ambitionen är att öka Mälardalens synlighet och konkurrenskraft.

För mer information
Åke Lundström, vd Filmpool Stockholm-Mälardalen, 070-674 76 20
Per Holmlund, presschef Stockholm Business Region, 070-472 80 69

Om Filmregion Stockholm-Mälardalen
FRSM ägs av Botkyrka kommun, Nynäshamns kommun, Regionförbundet Örebro/Filmpol Mitt, Solna stad, Stockholms stad och branschens intresseförening Filmallians Stockholm-Mälardalen. FRSM har redan varit involverad i flera filmproduktioner.
www.fpsm.se

Om Stockholm Business Region
Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort.
www.stockholmbusinessregion.se


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler