2019-09-04 07:47Pressmeddelande

​Stockholm söker kvinnliga hackare till världens största hackaton

null

Den 7-8 september går ”World’s largest hack for women” av stapeln i Stockholms stadshus. Över 1 000 kvinnor bjuds in att skapa lösningar på några av dagens största utmaningar för ett mer jämställt samhälle. Stockholms stads utmaning handlar om hur fler investeringar ska gå till start-up-bolag grundade av kvinnor. 

Utmaningen under hackatonet handlar om att hitta lösningar på problemet att fler män än kvinnor får finansiering för sina nystartade företag.

– Det är fantastiskt att vi har världens största hackaton i stadshuset. Stockholm är en stad för innovation och företagande, att vi bjuder in till hackaton är helt i linje med stadens ambitioner att locka fler kvinnor till techsektorn. Det ska bli spännande att se vilka lösningar som deltagarna kommer fram till, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, Stockholms stad.

2018 gick 93 procent av allt riskkapital till bolag med enbart manliga grundare. Endast två procent av kapitalet gick till team bestående av kvinnliga grundare. I rapporten State of European Tech som ges ut varje år av riskkapitalbolaget Atomico, sa 90 procent av företagen att deras team med större mångfald presterade bättre. En lösning på Stockholms stads utmaning i hackatonet leder med andra ord inte bara till en mer jämställd techscen, utan även till mer lönsamma företag.

– Var du än kommer ifrån, vilken sektor du än är verksam inom och vilka kunskaper du än bidrar med, om du delar våra värderingar om ett mer jämställt samhälle, anmäl dig till vår utmaning, uppmanar Ariane Bucquet Pousette, projektledare på Invest Stockholm, som arrangerar Stockholms stads utmaning under hackatonet.

”World’s largest hack for women” inleds i Stockholms stadshus lördagen den 7 september med presentation av alla utmaningar som deltagarna kan välja att ta sig an. Efter ett dygns hackande utser en jury för respektive utmaning en vinnande lösning som presenteras under en avslutande middag i stadshuset söndag kväll, en middag som också är inledningen på Stockholm Tech Week.

Vi är otroligt glada över alla som redan anmält sig till Stockholms stads utmaning. Det kommer bli ett fantastiskt tillfälle för alla deltagare att skapa nya kontakter och bredda sina nätverk, så vill man försäkra sig om att få hacka just vårt problem bör man anmäla sig i förväg, avslutar Ariane Bucquet Pousette, Invest Stockholm.

För mer information och anmälan till hackatonet
https://sthlm-tech-fest-hackathon.confetti.events/

Ariane Bucquet Pousette, projektledare, Invest Stockholm, +46 76-1228061
ariane.pousette@stockholm.se

Charlotte Nilsson, pressekreterare, Finansroteln, Stockholms stad +46 76-122 91 31 charlotte.m.nilsson@stockholm.se

Mer information om Stockholm Tech Week
https://www.investstockholm.com/stockholm-tech-week

Om Invest Stockholm
Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad

www.investstockholm.com
www.visitstockholm.com
www.stockholmbusinessregion.com


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler