2015-12-01 12:06Pressmeddelande

Stockholm Songwriting Camp tillbaka med långsiktig satsning i februari

null

Efter den omtalade premiären av Stockholm Songwriting Camp (S/SC) i januari 2015 återvänder låtskrivarsatsningen till Pop House Hotel i februari 2016, tillsammans med ABBA The Museum, Stockholm Business Region, STIM, SKAP and Auddly.


– Det blev väldigt lyckat förra gången och nu satsar vi långsiktigt på låtskrivarlägret, säger Björn Ulvaeus, en av initiativtagarna till S/SC och ägare av huset.

Årets deltagarlista består av låtskrivare från USA, England, Sverige, Sudan, Australien, Frankrike och Jamaica. Besökarna har skrivit för artister som One Direction, Cee Lo Green, Joshua Radin, Zara Larsson, Kylie Minogue, Avicii and Rihanna

– Det som skiljer oss från många andra låtskrivarcamps är att vi inte kräver några som helst förlagsrättigheter till låtarna. Allt som skrivs på Stockholm Songwriting Camp tillhör låtskrivarna själva. Vi är bara en samling eldsjälar som arrangerar en mötesplats, säger Niclas Molinder, initiativtagare och delägare av Stockholm Songwriting Camp.

Andra omgången av Stockholm Songwriting Camp går av stapeln den 5-8 februari 2016. Precis som förra året blir det ett tre dagars event med 45 inbjudna låtskrivare och producenter, som alla bor på hotellet och skriver låtar tillsammans i olika konstellationer. Tack vare Yamaha, Fender och 4sound, är 15 stycken av hotellets rum omgjorda till speciella producentrum med all tänkbar utrustning och instrument som behövs för att skapa nya låtar.


www.stockholmsongwritingcamp.com

#STHLMSC

----------------------------------------------

Mer information

Laura Tomlinson, Stockholm Songwriting Camp

E: laura@stockholmsongwritingcamp.com T: +46-735-213582

Catarina Falkenhav, ABBA The Museum

E: catarina@abbathemuseum.com T: +46-733-603117

Ann-Charlotte Jönsson, Stockholm Business Region

E: ann-charlotte.jonsson@stockholm.se T: +46-768-254992

Mårten Karlsson, SKAP - Sveriges kompositörer och textförfattare och STIM

E: marten.karlsson@skap.se T: +46-8783-9517

Amanda Elefelt, Auddly

E: amanda@auddly.com T: +46-733-484-700


-------------------------------------------

OM S/SC Stockholm Songwriting Camp är ett initiativ som för samman låtskrivare och producenter från hela världen. Det är en hub och neutral plattform som främjar kreativitet och bygger relationer för att berika dynamiken ute i branschen. Stockholm Songwriting Camp jobbar för en jämställd och multikulturell musikbransch och vill omfamna och vårda det konstnärliga musikaliska uttrycket för alla världens låtskrivare och producenter.

OM ABBA THE MUSEUM ABBA The Museum slog upp portarna för allmänheten den 7 maj 2013 och ligger på Djurgården, mittemellan Liljevalchs och Gröna Lund. ABBA är en av världens mest framgångsrika musikgrupper med över 380 miljoner sålda skivor världen över. ABBA The Museum presenterar en samlad bild av gruppen, från det att ABBA bildades i början på 70-talet, genombrottet med Waterloo 1974, de stora världsturnéerna, fram till pausen 1982. Sedan öppningen har museet välkomnat över 800 000 besökare från hela världen. I samma hus finns även Swedish Music Hall of Fame som presenterar nya inval varje år samt den Svenska Populärmusikens Historia. Den senare berättar om den svenska populärmusikens utveckling från 20-talets Karl Gerhard till dagens artister som till exempel Avicii, Roxette och Robyn samt presenterar speciellt de svenska låtskrivarna och producenterna som Max Martin, Shellback, Jörgen Elofsson m fl.

OM STIM Stim är en upphovsrättsorganisation med fler än 77 000 anslutna musikskapare och musikförlag i Sverige och utlandet. Stim är en ekonomisk förening utan vinstintresse och representerar låtskrivare, kompositörer, textförfattare och musikförläggare. För deras räkning förvaltar Stim rättigheter till musik och text. Stims uppdrag är att se till att musikskaparna får skäligt betalt för sitt arbete. Det gör Stim genom att knyta ihop de som skriver musiken med de företag och organisationer som gör den tillgänglig för alla de som lyssnar. Genom sitt internationella nätverk hanterar Stim även rättigheter till den musikaliska världsrepertoaren.

OM SKAP - Sveriges kompositörer och textförfattare - är Sveriges intresseförening för yrkesverksamma kompositörer, textförfattare och bearbetare sedan 1926. SKAP bedriver påverkansarbete, är huvudman i Stim och erbjuder medlemsservice. SKAP är ordförande i ECSA - European Composer & Songwriter Alliance - vilka representerar Europas alla kompositörer.

OM AUDDLY Auddly är en digital plattform som löser frågan om upphovsrätt och andra ersättningar till låtar där flera parter är inblandade. I Auddly samlas all information om ett musikaliskt verk på ett och samma ställe, för att underlätta samarbeten och juridiska aspekter vid produktion och utgivning. Auddly används av samtliga parter vid produktion och utgivning av en låt, till exempel musikskapare, artister, förlag, skivbolag och upphovsrättsorganisationer.

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.
www.stockholmbusinessregion.se
www.visitstockholm.com  
www.investstockholm.com   


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler