2017-11-22 22:09Pressmeddelande

​Stockholms framtida unicorn? Här är innovationerna att ha koll på!

null

Idag blev det klart vilka innovationer som nominerats för Stockholms Innovationsstipendium. Bland 500 ansökningar har juryn, bestående av 27 experter från Stockholms näringsliv och innovationssystem, valt ut 15 innovationer som de anser ha störst potential att lyckas.

Nedan följer de nominerade i respektive stipendiekategori.

Resor & turism

Cheffle - en online mötesplattform för professionella inom besöksnäringen.

Yi Zhang & Co - en digital produkt som ökar Stockholms service och marknadsvärde gentemot kinesiska turister.

The Stockholm Sustainability Tour - presenterar det hållbara och miljövänliga Stockholm på innovativa handgjorda träcyklar.

Life Science & hälsa

Pronatos - ett effektivt botemedel mot smärtsamma fötter, utan kirurgi.

Amma - en digital barnmorska i fickan, alltid redo att stödja mammor som kämpar med amningen.

Collective Minds Radiology - en molntjänst som samlar kompetens för att hjälpa vården att lösa de tuffaste patientfallen.

Förenkla vardagen

Brandsläckare Firemill - en innovativ produkt som definierar ett nytt koncept för brandbekämpning. Lätt att använda, påfyllningsbar och designad för att alltid vara nära till hands.

ParkIT - en innovation som löser problemet med att snabbt hitta en parkeringsplats.

PANQ - underlättar processen att få kontroll över din skuld.

Social & ekologisk hållbarhet

Addresses by Map Project - utvecklar ett system för att tillhandahålla fullständiga, exakta och lättanvända adresser till alla och överallt.

Diretto - en plattform för att skapa nya vägar in på arbetsmarknaden.

Foodloopz - matchar överskottsmat mellan företag och ser till att all god mat får en ny chans.

Kulturella & kreativa näringar

KodApp - enkel fjärrutveckling på din iPad.

LocalSound - digital plattform för bokning av musikartister till evenemang. En komplett lösning för att upptäcka, boka och betala.

Stagecast - en interaktiv augmented reality-plattform för nöjesevenemang där mobiltelefoner blir en del av showen.

Vinnare i respektive kategori utses i Stockholms stadshus på måndag den 27 november. Kontakta oss om du som journalist vill bevaka stipendieceremonin.

Kontakt
Kerstin von Bergen, Projektledare, Stockholms Innovationsstipendium, Invest Stockholm
kerstin.von.bergen@stockholm.se, +46 (0) 70 47 280 54

Om Stockholms Innovationsstipendium
Stockholms Innovationsstipendium delas ut inom fem kategorier: Förenkla vardagen, Kulturella & kreativa näringar, Life Science och hälsa, Resor och turism samt Social och ekologisk hållbarhet. För att nomineras måste den tävlande vara bosatt eller arbetande/studerande i Stockholms Län. Varje vinnare tilldelas stipendium på 100 000 kr samt kvalificerad rådgivning från Start-Up Stockholm. Stipendierna delas ut av Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård under en ceremoni i Stadshuset den 27 november. Stipendiet drivs av Invest Stockholm med medel från staden och Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond.

För mer information, besök www.innovationsstipendiet.se.

Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad

www.investstockholm.com


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler