2008-09-19 09:37Pressmeddelande

Stockholms nya turistchef är Peter Lindqvist

null

Peter Lindqvist blir ny vd för Stockholm Visitors Board, Stockholms marknadsföringsbolag för besöksnäringen och ett bolag inom Stockholm Business Regionkoncernen.

- Peter Lindqvist är en mycket erfaren vd till Stockholm Visitors Board. Peter har arbetet hela sitt liv inom besöksnäringen och har ett internationellt kontaktnät som få kan matcha. Det blir ett starkt tillskott för besöksnäringen, säger Sten Nordin, finansborgarråd i Stockholms stad och ordförande i Stockholm Business Region.

En rekryteringsprocess har pågått under våren och sommaren, vilket ledde fram till Peter Lindqvist som den vinnande kandidaten till posten. Peter Lindqvist har varit tillförordnad vd sedan i våras.

Under större delen av sitt yrkesliv har Peter Lindqvist arbetat inom besöksnäringen. Under många år var han vd på Congrex Sweden, en av världens ledande kongressarrangörer, och senast som chef för avdelningen för möten och kongresser på Stockholm Visitors Board.

- Det blir en härlig utmaning att med näringen och staden fortsätta att sätta Stockholm på den internationella besökskartan. Vår målsättning är att bli norra Europas ledande destination, säger Peter Lindqvist, vd Stockholm Visitors Board.

För mer information

Per Holmlund, pressansvarig Stockholm Business Region, 070-472 80 69, per.holmlund@sbr.stockholm.se

Ann-Charlotte Jönsson, pressansvarig Stockholm Visitors Board, 076-825 49 92, ann-charlotte.jonsson@svb.stockholm.se

Om Stockholm Business Region

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region driver varumärket Stockholm - the Capital of Scandinavia.

www.stockholmbusinessregion.se


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler