2009-10-13 10:56Pressmeddelande

Stockholms stad satsar på gröna affärsmöjligheter

Stockholms stad och Veckans Affärer inleder ett samarbete för att skapa den viktigaste mötesplatsen kring näringslivet och klimatfrågan. Stockholms stad går in som partner i utmärkelsen Årets Gröna Kapitalist och ordnar tillsammans med Veckans Affärer ett stort seminarium med prisutdelning i stadshuset den 10 november. Priset, Årets Gröna Kapitalist, är instiftat av Veckans Affärer och går till ett företag eller en person som på ett innovativt och modigt sätt skapat lönsamma affärer och klimatnytta på samma gång.

- Miljö- och klimatfrågor är numera en självklar del av företagens affärer och innovationsarbete. Det går utmärkt att driva ett framgångsrikt företag och ha ett aktivt klimatarbete samtidigt. Stockholms stad satsar på företagande och miljöarbete i världsklass. Vi vill genom Årets Gröna Kapitalist inspirera företag till satsningar som både skapar tillväxt och är bra för klimatet, säger Sten Nordin, finansborgarråd i Stockholms stad.

Under år 2010 har Stockholm utsetts av EU till Europas första miljöhuvudstad - European Green Capital.

- Hösten 2009 är på många sätt avgörande i klimatdiskussionerna med klimatmötet i Köpenhamn som höjdpunkt. Svenska företag ligger långt fram både kunskapsmässigt och ambitionsmässigt i sitt klimatarbete. Vi vet sedan tidigare att det finns ett stort kunskapssug, och ett intresse att lära av varandra och inspireras av andras lyckade satsningar. Samarbetet med Stockholms stad skapar en intressant arena som blandar politiska beslutsfattare med alla Stockholms företag, säger Pontus Schultz, publisher på Veckans Affärer.

Årets Gröna Kapitalist är en landsomfattande jakt på Sveriges vassaste klimatinnovatörer, i små och stora företag. Vinnaren koras av en jury och presenteras i VA:s Gröna nummer. Seminariet den 10 november blir en högaktuell mötesplats för företag, politik, intresseorganisationer och industrin inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december.

Mer information: www.va.se/miljo

Kontaktinformation
Helena Widegren, pressansvarig för Sten Nordin, 08-508 29 878
Pontus Schultz, Publisher Veckans Affärer 070-984 42 24
Per Holmlund, presschef Stockholm Business Region, 070-472 80 69

Om Stockholm Business Region
Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia och är helägt av Stockholms stad.
www.stockholmbusinessregion.se


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler