2013-08-15 09:57Pressmeddelande

Stockholms stads innovationsstipendium 2013: Samtal med Nobeltema öppnar årets ansökningsperiod

Bra idéer är grunden till framgångsrika företag. Välkommen till ett samtal med Nobeltema där startskottet går för årets ansökningsperiod till Stockholms stads innovationsstipendium.

Alfred Nobel är en av alla tiders mest kända stockholmare, en världsberömd innovatör och företagsbyggare. Nobels anda lever vidare och Stockholm är nu en av världens mest innovativa regioner, ofta i topp i internationella jämförelser. På detta tema bjuder Nobelmuseet och Stockholm Business Region på ett inspirerande samtal om innovationer och entreprenörskap. Seminariet utgör startskottet för årets ansökningsperiod av Stockholms stads innovationsstipendium där sju stipendiater får dela på 600 000 kr.

Tid: Fredag den 16 augusti klockan 14.00-15.00.
Plats: Kulturhusets tak, Sergels torg, Stockholm
Deltagare: Teo Härén, författare, Jesper Nordin kompositör, innovatör samt tidigare stipendiat, Gustav Källstrand, Nobelmuseet och Julika Lamberth, Stockholm Business Region.
Anmälan: per.holmlund@stockholm.se

För mer information: http://kulturfestivalen.stockholm.se/program/details.php?AID=884

Om Stockholms stads innovationsstipendium
Sedan 1985 har Stockholms stad delat ut stipendier till innovatörer som presenterar starka idéer för nya produkter och tjänster. Syftet är att främja företagandet. Bland stipendiaterna  finns såväl amatörer som proffs. Som exempel på tidigare års belönade innovationer finns allt från soldriven vattenrening, satellitkommunikation och läkemedelsframställning till appar, mammabyxa, skoskyddspåtagning och mobila rutschkanor.

För mer information
Per Holmlund, presschef Stockholm Business Region
070-472 80 69, per.holmlund@stockholm.se

Om Stockholm Business Region
Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region driver varumärket Stockholm –The Capital of Scandinavia. www.stockholmbusinessregion.seStockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.
www.stockholmbusinessregion.se


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler