2010-09-06 14:48Pressmeddelande

Storsatsning på nyföretagandet i Stockholm – välkommen till invigningen av Start-Up Stockholm

På torsdag den 9 september invigs storsatsningen på nyföretagandet i Stockholm, Start-Up Stockholm. Genom att samordna verksamheterna i Stockholms NyföretagarCentrum och Innovation Stockholm samt upprätta ett unikt kunskapscenter för företagare skapas en ny organisation som göra det enklare att göra verklighet av affärsidéer.

- Stockholm leder ligan men vi behöver fler företag för att säkra vår tillväxt och välfärd. Med instiftandet av Start-Up Stockholm tas krafttag för att främja entreprenörskap och innovation. Det ska bli enklare att få stöd och rådgivning samt ta del av kunskap om företagande och företagandets villkor, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm.

Bland mycket annat arrangeras ett speakers corner för företagare där ordet släpps fritt. Vad är viktigast för företagarna just nu? Hur behåller vi vår konkurrenskraft? Vilket blir nästa succéföretag? Under den festliga invigningen deltar fler än 250 företagare och entreprenörer.

Tid: Torsdag den 9 september klockan 12.00-14.00.
Plats: Drottninggatan 97, Observatorielunden
Medverkande: Sten Nordin, finansborgarråd Stockholms stad, Anna Nedeby Bar-Am, vd Stockholms NyföretagarCentrum. I skrivande stund är 21 företagare anmälda till speakers corner. Moderator är underhållaren Johnny Sundin.
Anmälan: per.holmlund@sbr.stockholm.se

Start-up Stockholm kommer att samordna rådgivningen till nyföretagare och bli en tydlig utgångspunkt för personer med en affärsidé. Satsningen är unik i Sverige och kommer även att inbegripa ett kunskapscenter kring företagande, i syfte att samla forskning och framgångsexempel i ämnet.

För program och mer information: http://tinyurl.com/startupstockholm

Presskontakt Sten Nordin:
Helena Widegren, presschef Moderaterna i Stockholms stad och län
08-508 29 878, helena.widegren@stockholm.se

För mer information:
Per Holmlund, presschef Stockholm Business Region
070-472 80 69, per.holmlund@stockholm.se

Om Stockholm Business Region
Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region driver varumärket Stockholm –The Capital of Scandinavia.
www.stockholmbusinessregion.se

Om Stockholms NyföretagarCentrum
Stockholms NyföretagarCentrum är Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning. Under 2009 genomförde 60 rådgivare 8.599 kostnadsfria rådgivningar, enskilt och i mindre grupp, vilket resulterade i över 2.000 nystartade företag. Organisationen är icke vinstdrivande och drivs som en stiftelse. Finansiärer är bland andra Ericsson, SEB, PricewaterhouseCoopers, If, Nordea, Swedbank, Svenskt Näringsliv, Företagarna, Stockholms stad och ALMI Företagspartner Stockholm.
www.nyforetagarcentrum.org

Om Innovation Stockholm
Innovation Stockholm erbjuder rådgivning till företagare och privatpersoner som vill skapa helt nya innovativa affärsidéer. Innovation Stockholm drivs av Almi Företagspartner, ett statligt bolag som tillsammans med regionala partners arbetar för att skapa tillväxt och förnyelse i näringslivet genom finansiering i kombination med affärsutveckling.
www.almi.se/stockholm


Om Invest Stockholm

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad www.investstockholm.com www.visitstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


KONTAKTPERSONER

Anna Gissler
VD, Invest Stockholm
Anna Gissler